Blauwe zone in het centrum

Hierbij informatie over enkele nieuwe zaken in de blauwe zone van Beuningen.

Meer informatie op www.beuningen.nl/verkeer_en_vervoer/parkeerontheffing.

De gemeente stapt per 6 oktober 2020 met de digitale parkeerontheffingen over op een nieuw digitaal parkeerloket. Hierin kunnen inwoners van het centrum online een ontheffing aanvragen voor lang parkeren in de blauwe zone. Dit biedt meer selfservice en gemak. Er zijn ook nog enkele ondernemers met een papieren ontheffing. Ook zij vragen een nieuwe digitale ontheffing aan, behalve als zij nog een groene ontheffing zonder einddatum hebben (waarvan nog aan alle erop vermelde voorwaarden wordt voldaan). Ook is er een nieuwe tijdelijke ontheffingssoort beschikbaar. Als een aannemer bijvoorbeeld met een bedrijfsbus een winkelpand verbouwt, kan hij een maand- of weekontheffing aanvragen. Afhankelijk van de beschikbaarheid en beoordeling, kan hij dan een tijdje het voertuig dichtbij het pand in parkeervakken parkeren voor onbeperkte tijdsduur. Weet dus dat deze nieuwe mogelijkheid er is. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een ontheffing? Bekijk de voorwaarden in de Beleidsregels.

Nieuwe markeringen op straat. Waarschijnlijk zag u al dat de gemeente het Thorbeckeplein en Mauritsplein heeft vernieuwd met asfalt en markeringen. Alles is weer fris en goed zichtbaar. Het Mauritsplein is weer helemaal voorzien van nieuw asfalt. Zo blijft een centrumbezoek aan Beuningen prettig en schoon! Let op: in week 43 starten er werkzaamheden op het Kerkplein. Dit voor het leidingenwerk van het nieuwe appartementencomplex bij de Alde Steeg. Houd rekening met tijdelijke overlast.  

Handhaving op gebruik parkeerschijven en ontheffingen. In de maanden oktober en november zijn de handhavers extra actief in de blauwe zone. Het is nadrukkelijk verboden een parkeerschijf door te draaien en medewerkers te laten langparkeren in de blauwe zone. Men riskeert daarmee een parkeerboete. Dit gaf de gemeente al eerder per brief aan. Parkeert u of winkelpersoneel voor langere tijd bij het centrum? Volg dan de groene verkeersborden en parkeer buiten de blauwe zone, bijvoorbeeld op het Asdonckterrein. Zo hebben heeft winkelend publiek (en ontheffinghouders) optimale parkeerruimte in de blauwe zone.

Bromfiets- en scooterparkeerplaatsen Binnenkort worden aan enkele randen van het voetgangersgebied speciale parkeerplekken ingericht voor bromfietsen en scooters. Dit om overlast in het centrum te voorkomen. Deze parkeerplekken komen bij bestaande fietsstalplekken en worden aangegeven met het hier getoonde verkeersbord. Het gaat om de ingangen vanaf het Amaliaplein, Julianaplein, Kerkplein en Thorbeckeplein

Verkeersbord E8a Parkeerplaats Brommers Kopen? Bestel nu hier!>>

Alvast hartelijk dank!

Terug naar overzicht