Beunings Groen Festival

Groen Festival in Beuningen

Als aftrap voor het Vergeten Plantseizoen organiseert Operatie Steenbreek Beuningen in samenwerking met Hart van Beuningen op zondag 1 oktober een Groen Festival op het Julianaplein. Voor het hele gezin zijn er gratis activiteiten.

Laat je inspireren door diverse kraampjes van lokale groene organisaties. Stichting Planeet, Groei & Bloei, Het Dijkmagazijn, Landschapsbeheer Beuningen, Toffe Tuinen, Gemeente Beuningen, Bibliotheek Beuningen, Energie voor Vier en Moestuinvereniging van Heemstra verleiden je met informatie, advies, plantjes, en proeverijen om tuin en leefomgeving te vergroenen De watertafel nodigt kinderen én hun ouders uit oplossingen te bedenken om droge voeten te krijgen na een hoosbui. Voor creatieveling zijn er workshops om textiel te kleuren met pigmenten van groenten en zwerfstenen te beschilderen met insecten. Voor kinderen zijn er nog meer activiteiten: minituintjes inrichten, bodemdieren knutselen en een springkussen om springstaartjes en aardvlooien na te spelen.

Naast de kraampjes en activiteiten zijn er ook diverse lezingen te volgen. Zo gaat Toffe Tuinen je kennis laten maken met 10 sleutels die leiden naar meer tuingeluk. Na deze lezing ken je de valkuilen maar vooral ook de potenties van jouw tuin. Ook Myriam Claassen van Stichting Planeet geeft een lezing waarbij wordt ingegaan op hoe we samen een meer verbonden wereld kunnen creëren. De gemeente Beuningen geeft informatie over het verhogen van de biodiversiteit in parken, waarbij wordt ingezoomd op de ontwikkelingen in het Heuvepark.

Kortom, laat je inspireren om daarna weer nieuwe stappen te zetten in het creëren van jouw groene tuin!

Groen Festival: zondag 1 oktober, 12.00-17.00 uur, Julianaplein, Beuningen.

 

Terug naar overzicht