FOOOOcus Beuningen

Op 27 november jongstleden zijn onze tien leerlingen gestart op onze nieuwe Foooocus-locatie in Beuningen.
Na Nijmegen, Cuijk en Venray, is dit de vierde locatie van dit vernieuwende onderwijsconcept van PuntSpeciaal, waarbij de essentie ‘ leren en werken in de echte wereld’ is.
Op dinsdagmiddag 19 december volgt de officiële opening van onze nieuwe locatie in Beuningen.

Met de 4 O’s - Onderwijs, Ouders, Ondernemers en Overheid- aan boord, is Foooocus een perfecte samenwerking die jongeren helpt hun volledige potentieel te bereiken en hun kansen op een succesvolle toekomst te vergroten.

Jongeren tussen de 15 en 18 jaar (in enkele gevallen 19 jaar) komen een aantal dagen naar onze locatie aan het Julianaplein 21 in Beuningen.
Het concept omvat drie belangrijke componenten: Leren Op Locatie (LOL), individuele stages en leren op de Foooocus-locatie zelf. Door deze gevarieerde aanpak ontwikkelen onze jongeren een brede set van vaardigheden en werken ze tegelijkertijd aan hun theoretische kennis en zelfredzaamheid.

Elke jongere volgt een persoonlijk opleidingstraject gebaseerd op de eigen interesses met als doel om naar een praktijkrichting toe te werken, waarbij een leerling uiteindelijk kan uitstromen naar al dan niet betaald werk.

Dagelijks zijn er twee coaches aanwezig om de jongeren te begeleiden. Dit kan zijn op onze eigen locatie of met een aantal leerlingen bij een van de ondernemers in Beuningen.
Doordat de samenwerking lokaal is georganiseerd, zijn de communicatielijnen kort en is de begeleiding effectief.

Als inwoners en ondernemers van Beuningen kunt u een waardevolle rol spelen voor Foooocus. Door stageplaatsen aan te bieden, kunnen jongeren waardevolle ervaring opdoen in uw bedrijf of organisatie. Dit biedt niet alleen een kans om uw bedrijf te ondersteunen, maar ook om een positieve impact te hebben op het leven van jongeren in en buiten de gemeente Beuningen.

We nodigen iedereen van harte uit om een keer bij ons binnen te lopen, of om contact op te nemen met; foooocus@de-kom.nl, indien u meer info wil hebben of iets voor onze jongeren kan betekenen.

Openingstijden

maandag: 8:15-17:00
dinsdag: 8:15-17:00
woensdag: 8:15-17:00
donderdag: 8:15-17:00
vrijdag: 8:15-17:00
zaterdag: Gesloten
zondag: Gesloten

Contactgegevens

Terug naar overzicht