Top drie aan telefoonreparaties met tips!

“Wij hebben bewust geen webwinkel omdat we vinden dat je in een winkel nog service kan verlenen”, vertelt Jagan van Aria Telecom in Beuningen. “Tegenwoordig is van alles aan handleidingen en zo op internet te vinden maar sommige mensen worden er niet wijs uit en vinden het lastig. Ouderen kunnen het bijvoorbeeld niet zo goed zien of niet goed intypen. Dan is het juist goed dat ze bij mij komen en vragen hoe ze iets kunnen doen. Ik leg het graag uit en adviseer ze. Als ze dan eens iets nodig hebben, zie ik ze ook weer terug.”

 

Top drie reparaties

“Onze voornaamste bezigheid is reparaties en verkoop van hoesjes en soms een telefoon. De top drie van reparaties is het vervangen van beeldschermen, accu’s en reparaties na waterschade. Mensen zijn verslaafd aan de telefoon en nemen het zelfs mee naar het toilet. Het gebeurt heel veel dat ze vergeten om het uit de broekzak te halen en dat het dan in het toilet belandt.“


De tips

“Om waterschade te voorkomen adviseer ik eigenlijk heel praktisch om de telefoon gewoon niet mee te nemen naar het toilet. Ga daar doen waarvoor je naar het toilet gaat en laat de telefoon even liggen. Om je accu te sparen moet je die eigenlijk nooit de hele nacht in de oplader laten. Je hebt kans dat het ontploft of het wordt dik en werkt niet meer goed. De nieuwere accu’s kunnen er wel beter tegen maar het ligt ook aan de kwaliteit van de accu. Sommige goedkope, niet originele accu’s hebben er meer last van. Wij verkopen alleen A-kwaliteit. Een goede accu kan je ’s morgens als je opstaat aan de oplader leggen en na zo’n twintig minuutjes is die al volgeladen.

 

Repareren terwijl u wacht

Telefoons zijn ook gevoelig. Aan de rechterkant zit het moederbord waar de aansluiting van de LCD zit. Als daar druk op komt, dan gaat het beeldscherm kapot. Het werkt dan soms wel en soms niet, afhankelijk van hoe het op dat moment contact maakt. Om je telefoon te beschermen kan je een glasprotector nemen. Dat is een kunststof laagje om op je beeldscherm te plakken. Sommige modellen hebben ook aan de achterkant glas en aan de achterkant zit ook de camera. Om daar bescherming aan te bieden adviseren wij een hoesje. Een hoesje vangt verder bij het laten vallen de ergste klap op. Heb je toch een barst in je beeldscherm,  wij repareren het terwijl je erop wacht!”

 

Aria Telecom

Smartphone verkoop, reparatie en accessoires

Julianaplein 148, Beuningen

www.aria-telecom.nl

 

 

Terug naar overzicht