In het centrum van Beuningen geldt tijdens winkeluren een blauwe zone. Met een parkeerschijf kun je binnen de blauwe zones maximaal 2 uur staan. Deze zones zijn herkenbaar aan de blauwe lijnen om de parkeervakken. Bij aankomst leg je de de parkeerschijf goed zichtbaar achter de voorruit van je auto. De schijf stel je in op de aankomsttijd. De blauwe zone geldt van 9.00 tot 18.00 en op vrijdag tot 21.00 uur. Buiten de blauwe zone, op zondagen, inclusief de koopzondagen, hoef je geen parkeerschijf te gebruiken.

Lang parkeren
Wil je langer dan twee uur in het centrum verblijven dan kan je de auto bij het Asdonckplein aan de Van Heemstraweg neerzetten. Het is dan vijf minuutjes lopen naar het centrum.

Parkeerterreinen
  Amaliaplein
  Kerkplein
  Mauritsplein
  Thorbeckeplein
  Asdonck-terrein (voor lang parkeren, buiten de blauwe zone)

Ontheffingen
Parkeren voor gehandicapten
Op alle parkeerterreinen zijn algemene gehandicapten- parkeerplaatsen. Deze zijn aangeduid met een verkeersbord. De blauwe zone geldt niet voor bestuurders van gehandicaptenvoer- tuigen (artikel 25 (parkeerschijfzone) is niet van toepassing, volgens artikel 85 van het RVV). Zij mogen bij alle algemene gehandicapten- parkeerplaatsen in het centrumkerngebied dus onbeperkt parkeren. Het voertuig met wel een gehandicaptenparkeerkaart hebben.

Ontheffingen bewoners
Bewoners kunnen één ontheffing per huishouden aanvragen (raadsbesluit van 23 januari 2007). Dit geldt voor alle bewoners binnen het centrumkerngebied die geen eigen parkeervoorziening hebben. Ieder jaar moeten de bewoners een nieuwe ontheffing aanvragen. Hiervoor zijn ze zelf verantwoordelijk.